Koen Sueters is sinds een halfjaar verantwoordelijk voor de retailformules op de NS-stations: de Kiosk, de StationsHuiskamer, Julia's en AH to go. Een gesprek over personeelstekorten, veranderd reisgedrag, duurzaamheid en snelheid met een glimlach.


Winkelmanager Ingrid van de StationsHuiskamer op Arnhem Centraal kijkt tevreden. Retaildirecteur Koen Sueters blijkt een snelle leerling. Koffie maken gaat hem goed af. “Ja, hij kan hier zo aan de slag. En als dat niet zo zou zijn, zou ik het ook zeggen.”


Sueters, met een schort voor, loopt een ochtendje mee. “Ik heb anderhalf à twee dagen in de week leeg in mijn agenda om buiten te zijn.” En buiten betekent meestal naar een van de winkels toe van de formules die de NS exploiteert: Kiosk, StationsHuiskamer, Julia's/Luca's en (als franchisenemer) AH to go.


“Vaak probeer ik dan ook mee te werken”, zegt Sueters. “Omdat ik erin geloof dat de mensen die hier staan het verschil maken. Ik ben besteld om hen te faciliteren. Als je hier rondloopt, dan voel je wat er speelt, waar ze last van hebben en wat goed...