Er is genoeg gaande in de retailwereld. Enerzijds heeft een aantal retailers het lastig om het hoofd boven water te houden. Anderzijds vragen nieuwe technologieën, veranderend consumentengedrag en nieuwe wetgeving op het gebied van duurzaamheid en security om het opstellen van nieuwe business modellen die toekomstbestendig zijn. Daarmee breken nieuwe tijden aan. We laten vanuit Centric graag zien hoe we hier concreet bij helpen, maar ook wat onze visie is op de belangrijke thema’s van dit moment.


In de vierde uitgave van het Omnichannel Magazine nemen we je mee langs relevante thema’s in retail en logistiek. Zo laat Amazing Oriental zien hoe zij de rijke functionaliteit van ons taakgestuurde warehouse management systeem Locus WMS inzetten om hun bedrijfsvoering te verbeteren en hun klanten nog beter te bedienen.


We nemen je ook mee in Centric’s visie op een aantal thema’s die binnen retail als hot topic worden gezien. Eén daarvan betreft duurzaamheid: welke invalshoeken zijn er om met inzet van technologie duurzaamheid te bevorderen? Daarnaast gaan we in op security, een vraagstuk waar Centric de nodige oplossingen voor biedt. En uiteraard, we kunnen er bijna niet meer omheen, de rol en toepassing van Generative AI binnen retail.


Omnichannel Retail Suite maakt het voor retailers mogelijk om vanuit ieder kanaal het juiste beeld van de consument te krijgen en zo nog beter in te spelen op diens behoefte. Vanuit Centric zorgen wij voor de verbinding tussen de retailer en diens consumenten: connecting retailers and consumers. Daar zit aan de voorkant en aan de achterkant veel werk aan. Om innovatief te zijn en blijven, moeten kwaliteit en snelheid van softwareontwikkeling hand in hand gaan. Wij laten zien hoe we dit waarborgen bij de verdere ontwikkeling van de Omnichannel Retail Suite.


En uiteraard kunnen wij het als Centric niet alleen. Partners spelen een belangrijke rol in het bedienen van jullie als retailer. Onze partner HP maakt duidelijk hoe zij kijken naar de retailmarkt en het veranderend consumentengedrag. Zij vertellen welke invloed dit heeft op hun oplossingen en de samenwerking met Centric.


Ook voor Centric breken nieuwe tijden aan. Onlangs is de overname van de dochterondernemingen van Centric Holding door een consortium van Nederlandse IT-services ondernemers onder leiding van Imker Capital Partners aangekondigd. We verwachten dat het proces dit najaar formeel wordt afgerond, waarna voor Centric een periode met rustig vaarwater aanbreekt. De combinatie van expertise en de mogelijkheden om te investeren zal zorgen voor de langetermijnvisie en het stevige fundament dat nodig is om nog betere oplossingen, diensten en ervaringen te bieden. Daar ga jij als retailer, groothandel of logistiek dienstverlener zeker de vruchten van plukken.


Veel leesplezier!