Textielsuper Zeeman is sinds een week of twee gestart met het inzamelen en verkopen van tweedehandskleding in zes filialen. Hiervoor werkt de retailer samen met kringloopwarenhuis Het Goed. De uitbreiding van het assortiment lijkt te passen in het duurzaamheidsbeleid waar de discounter zich al jaren voor inzet. RetailTrends sprak erover op Clubhouse met Arnoud van Vliet, MVO-manager bij Zeeman.


Dat Zeeman zich op het vlak van tweedehands begeeft, past in een grotere trend. Tweedehandskleding is de afgelopen jaren sterk in opkomst. Onlangs startte HEMA met de inzameling van gebruikt textiel, Vinted haalt de ene na de andere investering binnen en ook onder meer H&M, Zalando en Nike zijn begonnen met de verkoop van tweedehandsproducten. 


Wat is de reden voor Zeeman om in tweedehands te stappen?
“Daar zijn diverse redenen voor. Een is de doelstelling van de overheid om vijftig procent circulair te zijn in 2030. De aantrekkende markt in tweedehands zien wij natuurlijk ook, zeker in kleding. Bij Zeeman kijken we daarnaast altijd hoe we onze bedrijfsprocessen verder kunnen verduurzamen....