Het coronavirus zet de wereld op zijn kop en zorgt voor een regelrechte crisis. Het resultaat? Serieuze en ernstige nieuwsberichten en zware gesprekken. Om het hier en daar een beetje lichter en luchtiger te maken, verschijnt elke woensdag een column van Hans Verstraaten over opmerkelijke zaken binnen de retail.

‘Koop lokaal!’ staat er op grote borden in mijn stad Tiel. Ik besloot geheel gehoor te geven aan deze oproep aangezien de ene na de andere winkel in Tiel zich schaart in de gruwelijke categorie: leegstand. 

Ik begon bij Slagerij Pitlo (Hoogeindsestraat 10) die vlees verkoopt met een verhaal: ‘Zo hebben we de keuze gemaakt om met het Limburgs varken (LIVAR), regionaal rundvlees en kip met een verhaal te werken, dit geeft onderscheid binnen het vleesconcept.’ Ondanks dit modieuze gezwets kocht ik een kip, maar een verhaal kreeg ik er niet bij, ook niet een dank je wel of een tot ziens trouwens. Wat voor verhaal zou dat eigenlijk zijn? ‘Hallo, ik ben Els de kip. Ik ben nu dood maar toen ik nog leefde liep ik de hele dag vrolijk rond!’
PS: Ik vond het antwoord op mijn vraag waar...