Onze columnist Hans Verstraaten lijkt een neus te hebben voor opmerkelijke zaken binnen de retail. Hij is de beroerdste niet en deelt ze graag met ons. Elke woensdag om precies te zijn.

Er wordt vandaag de dag zoveel gezeurd over diversiteit (vaak ook aangeduid als diversity, zeg, nou we het er toch over hebben: kunnen we for god sake eens stoppen met die stupid Americanisms? Waarom for example altijd en overal intensive care? Wat is er mis met intensieve zorg? Maar dit helemaal terzijde) dat ik er ook maar even aan mee doe.

Ik ga zeuren over diversiteit in onze vaderlandse retail. Kort door de bocht: diversiteit in onze vaderlandse retail, die bestaat helemaal niet! Diversiteit in de vaderlandse retail valt in drie woorden samen te vatten: Marit van Egmond. Zij is zoals bekend ceo van Albert Heijn. Nou goed, omdat ik in een gulle bui ben, vat ik het in zeven woorden: Marit van Egmond, Colette Cloosterman-Van Eerd, lid van de directie van Jumbo. Dan heb je het wel gehad met vrouwelijk leiderschap bij onze grote vaderlandse winkelketens. Hé, mensen, het is geen 1950, het is 2020! Het is te zot voor...