Onze columnist Hans Verstraaten lijkt een neus te hebben voor opmerkelijke zaken binnen de retail. Hij is de beroerdste niet en deelt ze graag met ons. Elke woensdag om precies te zijn.

Ja, het is wat, die corona-tijd, maar huismerk Dunne Bleek van Jumbo mag er ook zijn als probleem. Ik had Dunne Bleek nodig vanwege een infectie aan mijn linkervoetzool (ik zal u de details besparen) en voor 45 eurocent was het een koopje. Maar thuis ontstond een probleem: ik kreeg de Dunne Bleek niet open. Ik duwde en draaide aan de rode dop maar er gebeurde niets.

Nou ben ik een beetje onhandig, een beetje veel zelfs, dus ik dacht: het zal wel aan mij liggen. En ging naar de buurman, die loodgieter is en vooral ontzettend handig. ‘Geef maar!’ zei hij. ‘Ik doe het wel even.’ Ik gaf hem de Dunne Bleek. Hij ging aan de slag. Al na korte tijd begon hij te vloeken. Er zat geen enkele beweging in de rode dop. Hij werd agressief, begon steeds vaker te vloeken. Zijn echtgenote kwam binnen en zei: ‘Laat mij het maar doen.’ ‘Dit kan toch niet!’ riep ze na een tijdje uit. Hun zoon kwam erbij. Die is zowaar nog handiger...