Midden in coronatijd maakt bakkerij- en horecaconcept Le Pain Quotidien grote plannen om uit te breiden in Nederland. De formule zien we straks niet alleen in Amsterdam, maar in de gehele randstad en verder naar het zuiden. Een gesprek met de drie hoofdrolspelers van de formule.


Covid-ceo. Zo noemt Annick Van Overstraeten zichzelf. De Vlaamse trad in juli 2020 in dienst als topvrouw van bakkerij- en restaurantketen Le Pain Quotidien en heeft het bedrijf dus alleen in coronatijd meegemaakt. En dat is niet handig bij een keten die in de zwaar getroffen horecasector actief is en ook nog eens in 21 landen op drie continenten. “Heel moeilijk”, erkent Van Overstraeten. “Verder dan België, Nederland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk ben ik nog niet gekomen, alle andere landen heb ik per Zoom-call leren kennen. Hopelijk gaan we snel naar een normalere situatie.”


Gelukkig voor Van Overstraeten hoeft zij niet ál die landen persoonlijk aan te sturen. Als ceo van het hoofdkantoor in Brussel is ze verantwoordelijk voor de vestigingen in de Benelux. We spreken haar naar aanleiding van misschien wel...