Het heeft even geduurd, maar na bijna dertien jaar in Nederland heeft Flying Tiger nu ook een webshop. Daarnaast heeft de retailer nog altijd ambitieuze groeiplannen in de winkelstraat. Een mooi moment om eens bij te praten met managing director Gideon Tienkamp.


Flying Tiger opent in oktober 2008 zijn eerste Nederlandse winkel in Arnhem. In de jaren daarna worden vestigingen toegevoegd in tal van grote en middelgrote steden. Het grootste deel van de tijd gebeurt dat onder leiding van Annemieke Degens Dil. Zij introduceert de formule in ons land, is jarenlang mede-eigenaar van de winkels en keert na een korte afwezigheid in 2018 nog eens terug als managing director. 


Sinds 2019 is Degens Dil definitief uit beeld bij Flying Tiger en opgevolgd door Gideon Tienkamp, die voorheen leidinggevende functies bekleedde bij onder meer Pandora, Apple en Perry Sport. Een van de eerste dingen die hij doet na zijn aantreden is een businesscase ontwikkelen voor een e-commercekanaal. “De consument vraagt daar gewoon om”, verklaart hij.


Lage bonbedragen
Toch is het nog niet zo voor de...