Wie in gesprek is met Roland Kahn kan rekenen op opvallende uitspraken. Ons koningshuis? Tuig. Een quotum om diversiteit in de boardroom te bevorderen? Stom. Sylvana Simons? Niet te redden. Onder de branie van de Amsterdamse straatvechter schuilt echter ook het kind dat zich koste wat kost ontworstelde aan het noodlot dat zijn voorouders trof. “Ik wilde mijn eigen lot bepalen, onafhankelijk zijn. Er kan zomaar iemand opstaan die zegt: jij past niet meer in onze visie." Vorige week deel 1, nu deel 2.
 

Jaap Kroonenberg
“Begin jaren ’80 ging Coolcat bijna failliet. Mede dankzij de adviezen van vastgoedmagnaat Jaap Kroonenberg kon ik het tij keren. ‘Jongen, luister’, zei hij altijd. ‘Te veel betalen en te weinig vragen is geestelijke luiheid. Als je niet voor elke cent knokt ben je het geld ook niet waard.’ Jaap was een rauwe koopman. Ook een beetje een boef, maar wel een mooie boef. Ik leerde: durf om hulp te vragen, denk na over de adviezen en pas ze dan ook toe. Doen, doen, doen.”


Fortuin
“Ik bleek goed te zijn in vastgoed kopen en in investeren. Onze familie werd heel gefortuneerd. Vooral vanuit liefde en levensplezier, maar het is ook heerlijk om financieel...