America Today? Een beetje grijs. MS Mode? Te veel gericht op de jongere vrouw. Coolcat? Te onzichtbaar. Het moet anders, vindt de nieuwe directie. De modemerken moeten volledig datagedreven omnichannelformules worden.


Ceo Dennis Mok had voor zijn presentatie op het hoofdkantoor in Diemen eigenlijk een andere volgorde in gedachten. Maar, floep, daar is de sheet met de resultaten over 2020. Nou ja, dan eerst maar de cijfers.


Met gevoel voor understatement: “Wat je ziet is dat 2020 vanwege de corona en de winkelsluitingen niet een goed jaar was. Helaas. We dachten nog eventjes dat het wel goed zou eindigen, maar toen kwam de tweede lockdown en die gooide roet in het eten.”


De netto-omzet bij damesmodeketen MS Mode viel terug van 122,7 miljoen naar 96,4 miljoen euro. Positief was dat de klanten meer via internet gingen bestellen. Was online een jaar eerder nog goed voor 13,4 procent van de totale omzet, nu steeg dat naar ruim een kwart. Maar nog steeds te weinig om de weggevallen verkopen in de winkels dus te kunnen compenseren. Er was een negatieve ebitda van 3,7 miljoen. Dat was iets slechter dan...