Na precies vijf jaar zwaait Herman Bramer af als ceo van BCC. Onder zijn leiding maakte de elektronicaketen een aantal grote veranderingen door. Een overzicht.


De nieuwe strategie

Als Bramer in september 2016 instapt bij BCC staat de retailer er verre van rooskleurig voor. De elektronicaketen stuntelt met de invoering van een nieuw ERP-systeem, wat volgens toenmalig eigenaar Darty Group tot aanzienlijke verliezen leidt. In het boekjaar voor Bramers aantreden staat BCC alweer voor het vierde jaar op rij in het rood. “Er was echt wel een probleem”, blikt Bramer zelf later kernachtig terug op zijn startpunt.


Aan de nieuwe ceo de taak om het tij te keren. Dat wil hij doen door de positionering aan te pakken. Het adagium ‘every day low pricing, high service’ klopt niet, ziet hij al snel. “Dat was een tegenstrijdigheid die niet rendabel te maken was. De hoogste service met de laagste prijs, dat gaat structureel niet goed.”


Bramer zet een strategie in gang waarbij gekozen wordt voor het tweede deel van de slogan. Prijs wordt minder belangrijk en met service en...