Horecaketen SLA wil samen met franchisers het aantal vestigingen uitbreiden. Corona mag dan wat roet in het eten hebben gegooid, de oprichters zijn vastberaden met deze stap heel Nederland aan de salades te krijgen.  
 

SLA is opgericht in 2013 door Nina Pierson en haar man Jop van de Graaf. De keten heeft inmiddels twaalf vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Haarlem. Aan de dertiende vestiging wordt momenteel gewerkt. Deze komt in Amsterdam-West en moet begin volgend jaar opengaan. Dat is dan ook voorlopig even de laatste keten die SLA op eigen kracht gaat openen. "Wij gaan de komende jaren restaurants openen met franchisepartners maar sluiten het openen van eigen vestigingen niet uit", aldus Van de Graaf. 
 

Focus

Eigenlijk had de saladeformule gehoopt in de zomer van 2017 de dertien vestigingen al aan te tikken. Het loopt echter anders. “We hebben in die tijd twee keer misgegrepen. We hadden een derde winkel in Utrecht geopend, maar na een korte tijd besloten we dat drie toch te veel was voor Utrecht. Ook zaten we met ons concept in...