Patrice Louvet is ruim vier jaar ceo van Ralph Lauren. In die periode is hij nauwelijks op een interview te betrappen geweest. Tijdens NRF Retail’s Big Show in New York maakte hij een uitzondering. RetailTrends was erbij op uitnodiging van SAP en hoorde zijn visie over innovatie, de consument en de toekomst van het merk.


Ontwerper Ralph Lauren wordt dit jaar 83, zijn gelijknamige merk bestaat inmiddels 55 jaar. Het luxelabel kan dus bogen op een rijke heritage. Het is volgens Louvet een van de belangrijkste wapens geweest om de crisis van de afgelopen twee jaar door te komen. “Alles wat we doen wordt al 55 jaar gedreven door de visie van Ralph en een duidelijke set waarden die daarbij hoort”, zegt hij. “Dat dient als noordster in een crisistijd. Het helpt je te filteren waar je op moet focussen, wat prioriteit krijgt.”


Maar met heritage alleen kom je er niet, weet Louvet. Een tweede hoofdingrediënt voor Ralph Lauren is innovatie. Dat loopt langs verschillende sporen. “Innoveren in hoe we communiceren met de consument, op het product en hoe we de markt bedienen. Dat...