Al 107 jaar timmert familiebedrijf Moscot aan de weg. Het sterk in New York verankerde brillenmerk wordt nu gerund door de vierde en vijfde generatie, Harvey en Zack Moscot. Vader en zoon nemen uitgebreid de tijd om ons mee te nemen in het merkverhaal, de strategie en de toekomstplannen.


Het is 1899. De jonge opticien Hyman Moscot verlaat per schip zijn moederland Wit-Rusland, op zoek naar een beter leven. Dat hoopt hij, zoals destijds zoveel immigranten uit Oost-Europa, te vinden in de Verenigde Staten. Hij begint op een houten handkar brillen te verkopen aan Orchard Street in de Lower East Side in New York City. Binnen de kortste keren heeft hij een loyale groep klanten en in 1915 durft hij het aan de eerste echte Moscot-winkel te openen, een paar straten verderop aan Rivington Street.


Nu, 107 jaar verder, is Moscot nog altijd onlosmakelijk verbonden met New York. Eind vorig jaar nog opende een nieuwe flagshipstore aan Orchard Street, waar het eind negentiende eeuw allemaal begon. In totaal heeft het merk nu achttien winkels, waarvan vijf in de Big Apple. De overige zijn te vinden in grote internationale steden...