Plantaardige alternatieven voor zuivel zijn inmiddels al een tijdje ingeburgerd in de schappen van Nederlandse (online) supermarkten. Dat maakt Cowless niet zo zeer bijzonder. Wat wel nieuw is, is de missie van founder Finn Karels: melk van bomen, niet van koeien. Notenmelk van eigen bodem die Hollandse boeren bestaansrecht geven.

 

Cowless is nog maar een paar maanden beschikbaar in Nederland maar is direct al te verkrijgen via Gorillas. Hoe verliep de introductie?

“Verrassend goed. De lancering vond plaats in oktober; voor die tijd hebben we nooit iets van ons laten horen. Dagverse plantaardige melk is totaal niet bekend in ons land, dus het kon twee kanten op gaan. Ik ben echt verbaasd over hoe goed we ontvangen werden: we gingen viral via LinkedIn, kregen direct aanvragen van retailers en zagen een onverwachte spurt in de verkopen. Je merkt dus dat er honger is naar een nieuwe plant based zuivelsoort.
 

Ondanks die reuring vind ik het belangrijk dat we nog even klein blijven. De tijd nemen om de productie in de vingers te krijgen en zorgen voor stabiliteit. We moeten niet meteen gaan...