Na vijf jaar doet webwinkelketen Etrias weer eens een overname. En het bedrijf uit Boxtel opent ook nog eens drie fysieke winkels. Hoewel medeoprichter Stan Verhoeven best merkt dat de e-commercemarkt momenteel niet makkelijk is, weerhoudt dat hem er niet van te blijven investeren.


In 2016 en 2017 had Etrias de overnamekoorts behoorlijk te pakken. Achtereenvolgens werden Onlybrands, De Schoenenfabriek en Tennisplanet overgenomen. Stuk voor stuk webwinkels die het lastig hadden en, in het geval van de laatste twee, zelfs failliet waren. “Wij gaan nooit op zoek naar succesvolle bedrijven om over te nemen, maar kijken bewust waar het níet goed gaat en of wij de ingrediënten in huis hebben om daar weer iets van te maken”, legt Verhoeven uit.


Zo kwamen die overnames destijds op het pad van Etrias. En de afgelopen vijf jaar kwam er simpelweg niet echt iets geschikts voorbij, verklaart Verhoeven de lange overnamestilte. Tot hij onlangs in Slippers.nl weer een goede toevoeging zag. “Wij richten ons vooral op home & living en functional fashion, en daar zit dit tegenaan”, legt...