Hunkemöller heeft een bijzondere primeur: als eerste Nederlandse retailer werkt de lingerieketen logistiek samen met JD.com. Dat gebeurt in het nieuwe distributiecentrum van de Chinese e-commercereus in Venray. RetailTrends nam er een kijkje en liet zich bijpraten door Gijs van Engelen (Hunkemöller) en Kannan Qian (JD.com).


JD.com lijkt Nederland steeds meer in het vizier te hebben. Deze maand opent een fysieke winkel van de Chinese gigant in Leiden. Eerder dit jaar al opende het concern zijn eerste distributiecentrum in Nederland. Toen dat in april bekend werd was nog veel onduidelijk. Waar ging het dc voor gebruikt worden? Nederlandse consumenten worden immers nog niet bediend door JD.com en in Duitsland heeft het bedrijf al een aantal locaties.


Aan dat mysterie komt nu een einde. Het warehouse in Noord-Limburg is voorlopig het exclusieve domein van Hunkemöller. De lingerieketen brengt er de fulfilment onder van zijn volledige e-commerceoperatie in Nederland, België, Luxemburg en Frankrijk.


In totaal wordt ongeveer een derde van Hunkemöllers totale onlinevolume nu in Venray...