Ze zijn hooguit acht jaar oud, maar weten nu al meer van tech dan hun ouders. Ontmoet generatie Alpha: geboren na 2010 en opvolger van de millennials. Klein van lengte, steeds groter in invloed.


Wereldwijd worden er per week tweeënhalf miljoen nieuwe Alpha’s geboren, die vanaf de wieg met een scherm opgroeien. “Er is geen enkele leeftijdsbarrière meer om met techniek aan de slag te gaan”, vertelt Naomi van Duin. Zij is communicatiemanager bij Yellow Communications, dat samen het internationale pr-bureau Hotwire onderzoek doet naar deze groeiende groep techkids. “Eerst moest een kind zich kunnen uitdrukken. Lezen en schrijven, dat was een voorwaarde. Maar met touchen en swipen is niet dat meer nodig, technologie werkt zo intuïtief dat peuters feilloos de weg op YouTube vinden.”


Ander brein
Sociaal-cultureel wetenschapper Mark McCrindle, naamgever van de generatie, noemt Alpha de ‘best opgeleide, meest technische en rijkste generatie ooit.’ Van Duin: “Net als elke generatie beschikt Alpha over nieuwe communicatiemiddelen, maar het...