Vrijwel zijn gehele carrière is Peter Paul Kleinbussink al actief in de tuinbranche. Hij begon bij Intratuin en daar is hij vandaag de dag ook directeur, maar tussendoor maakte hij verschillende uitstapjes. "Deze tak van sport verveelt nooit."


Intratuin I

“Toen mijn diensttijd erop zat ging ik als assortimentsmanager aan de slag bij Covatuin, waar onder meer Intratuin onder viel. De tuinbranche sprak me als winkelierszoon erg aan omdat er veel zelfstandig ondernemers in actief zijn die al hun creativiteit en bezieling in hun concept steken. Ik leerde hier veel ‘in de diepte’. Ik wist alles over de producten, formules, enzovoort. Maar na elf jaar wilde ik weleens verder kijken.”


Consultancy

“Ik maakte kennis met Herman Loykens, toen directeureigenaar van Retail Management Center. Hij had behoefte aan consultants die de retailpraktijk uit eigen ervaring kenden. ‘Kom bij mij werken’, zei hij. ‘Dan kom je bij veel retailbedrijven en ga je wat meer de breedte in.’ Ik wilde mijn kennis en vaardigheden inderdaad wel verbreden en zo werd ik...