Zalando begon ooit als schoenenwebshop, groeide uit tot een breed fashionplatform en mengt zich de laatste jaren ook steeds meer in het beautysegment. De samenwerking met Rituals in Nederland is daarin een volgende stap. RetailTrends sprak met Megan Maley, sinds iets meer dan een jaar general manager van Zalando in de Benelux, het Verenigd Koninkrijk en Ierland, over deze samenwerking en de verdere strategie van Zalando in Nederland.


De doelstelling van Zalando is al een aantal jaren hetzelfde: het startpunt voor mode worden in Europa. Sinds enige tijd is dat subtiel uitgebreid tot ‘mode en beauty’. Het betekent voor het platform dat het de plek wil worden waar consumenten, merken en retailers samenkomen voor alles wat ze in deze categorieën zoeken. Exact een jaar geleden ging Zalando de samenwerking met beautyreus Sephora aan. En nu volgt de uitbreiding van de samenwerking met Rituals naar de Nederlandse markt.


Een uitbreiding dus, want Zalando en Rituals zijn allang geen onbekenden van elkaar. “We werken al een paar jaar met elkaar samen in zes markten, waaronder België en Duitsland”, zegt Maley. Wat haar betreft had de samenwerking ook in Nederland, Rituals’ thuisland, ook eerder van de grond mogen komen. Zalando...