Dat de ontwikkelingen in retail snel gaan, is al een tijdje duidelijk. We zien dat de afgelopen jaren hun sporen hebben nagelaten in de retailbranche. Er ontstaat een nieuwe orde die door alle nieuwe trends en technologieën nog meer onder druk komt te staan. Wat ligt er in het verschiet? Hoe ga je als retailer, logistiek dienstverlener of transporteur hiermee om? Hoe zorg je voor stabiliteit in de operatie? En hoe kan Centric hierbij helpen?


In deze uitgave van het Omnichannel Magazine nemen we je mee naar een aantal vergezichten binnen retail. Van artificiële intelligentie tot data en ‘seamless checkout’. Dichterbij huis hebben we twee inspirerende verhalen van schoenenretailer Nelson en speelgoedketen ToyChamp in de spotlights staan. Daarnaast staan we uitgebreid stil bij ons Managed Services for Retail dienstverlening. 


Als het gaat om de interactie met consumenten, ondersteunen wij retailers met de Omnichannel Retail Suite. Een innovatief en stabiel platform, waarmee zij de shoppingtrip naar wens kunnen inrichten. Hoe dit in zijn werk gaat, lees je in het artikel over schoenenretailer Nelson. 


Met Locus WMS en Omnichannel Retail Suite bieden we retailers en hun logistieke partners de intelligentie om processen snel, efficiënt en doeltreffend aan te sturen. Tegelijkertijd kunnen retailers met deze systemen snel nieuwe kanalen, touchpoints en technologieën adopteren. Een uitstekend praktijkvoorbeeld speelt bij ToyChamp in België. 


We stonden er al even bij stil, de trends en ontwikkelingen die elkaar blijven opvolgen in de retail. Een aantal van deze trends krijgen steeds meer vorm. In een drietal artikelen met mooie nationale en internationale voorbeelden nemen we je mee in deze trends. We laten zien op welke manier ze al toepasbaar zijn voor jouw organisatie. 


Eén ding is ondanks alle turbulentie niet veranderd: Centrics onvoorwaardelijke focus op retail in de Benelux en de Nordics, nu én in de toekomst. Wij hopen dat de klantcases en kennisartikelen in dit magazine je inspireren. Of het nu gaat om een idee voor de winkelvloer, de logistieke operatie, of een proof-of-concept met een nieuwe technologie.


Veel leesplezier!