Wat plasticvrije zeep, milieuvriendelijke polo’s en biologische kamerplanten met elkaar gemeen hebben? Zowel Sprinklr, HappySoaps als Mr. NiceGuy wil winst voor het bedrijf combineren met de winst voor de wereld. Dit is hoe.

De stad vergroenen, dat is mijn doel met Sprinklr. Het is inmiddels geen vraag meer dat het klimaat verandert en steden zich moeten aanpassen. Planten zijn een belangrijk middel om de stad toekomstbestendig te maken. Heftige regenval wordt hiermee bijvoorbeeld opgevangen, bij extreme hitte bieden ze verkoeling en ze zijn goed voor de biodiversiteit. Toen ik met Sprinklr startte kwam ik gelijk twee problemen tegen. Ik had ten eerste geen idee hoe ik voor planten moest zorgen en ten tweede zaten op vrijwel alle soorten pesticiden. Mijn webshop moet beide problemen oplossen zodat consumenten vanuit heel Nederland biologische planten kunnen kopen en ergens terecht kunnen met vragen over onderhoud.


Hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat jouw exemplaren op de juiste plek staan? En hoe moet je zo'n groene vriend snoeien? Via-via kwam ik in contact met Liedewij Loorlach. Zij heeft veel plantenkennis...