Wat gebeurde er afgelopen jaar in retailland? RetailTrends blikt terug op 2021 aan de hand van tien hoofdpunten. Vandaag de zes meest spraakmakende retailrelletjes. 
 

Het coronavirus zorgt voor verdeeldheid en dat heeft ook de retail geweten. Rituals lag afgelopen jaar onder vuur door een samenwerking met de moonsisters Jetteke en Lieke van Lexmond. De zussen zouden tegen vaccineren zijn en Rituals kreeg een berg kritiek over zich heen door met de dames samen te werken. Daarnaast stonden afgelopen jaar Wibra en FNV tegen elkaar in de rechtbank over het inhalen van niet-gewerkte uren. En reisbureau D-reizen wist het faillissement ook niet uit het strafbankje te houden. We zetten de meest spraakmakende retailrelletjes van 2021 voor je op een rijtje.  


Lekker begin

Januari begint mooi. HEMA maakt bekend dat Saskia Egas Reparaz de nieuwe ceo wordt van de warenhuisketen. Zij vervangt daarmee Tjeerd Jegen, die zes jaar aan het roer stond van de retailer. Egas Reparaz werkt op dat moment nog als ceo bij Etos (dochterformule van Ahold Delhaize) en wanneer ze het stokje van Jegen overneemt, is niet...