Na topman vertrekt ook hr-directeur bij McDonald's

Na het ontslag van topman Steve Easterbrook als topman van McDonald’s deze week, vertrekt nu ook hr-directeur David Fairhurst. Dat blijkt uit een interne memo die gisteren werd verstuurd door de nieuwe topman Chris Kempczinski, meldt Bloomberg.

Volgens Bloomberg wil de fastfoodketen niet reageren op de vraag of het vertrek van Fairhurst te maken heeft met het ontslag van Easterbrook. Fairhurst werkte sinds 2015 als hr-directeur bij McDonald’s. Zijn functie wordt tijdelijk ingevuld door Mason Smoot, die eerder de rol van senior vice president bij de fastfoodketen vervulde.

Voormalig topman Easterbrook werd eerder deze week ontslagen, omdat hij een relatie was aangegaan met een medewerker. Zo'n relatie is niet toegestaan bij McDonald's. In een e-mail liet Easterbrook weten dat de relatie 'een fout' was. De relatie was volgens hem overigens wel met wederzijdse toestemming. Hij werkte sinds 1993 bij McDonald's en was sinds 2015 de hoogste baas. Dit voorjaar scherpte McDonald's zijn beleid ten aanzien van seksuele intimidatie nog aan, onder druk van werknemers en politici.

Reacties 1


Ano Niem 5 nov, 13:24

Die kan er in ieder geval niets meer aan veranderen. Fair geruild voor Smoot(hie) wel meer Mac.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!