Ze zijn gepokt en gemazeld in de foodretail. En hebben een heldere visie over de toekomst. Drie generaties foodies die hard knokken voor het nieuwe eten en drinken: gezond, eerlijk en gemakkelijk.
 

Valerie Hirschhauser
Leeftijd: 30
Was: projectmanager
Is: ceo Frank about tea, op weg naar een eerlijke theesector met fairchain thee

Hoe vind je dat traditionele foodretailers het doen wat betreft hun verantwoordelijkheid op duurzaamheidsgebied? 


Hoopvol, vind ik. Initiatieven als ‘de Buitenbeentjes’, de traceerbaarheid van de keten via blockchain en meer nadruk op lokaal en vegan zullen ketens radicaal verbeteren en verduurzamen. Ik zie echter ook nog de oude mechanismen en systemen, waardoor er voor de klassieke foodretail nog meer kansen liggen. Bijvoorbeeld, de machtsverdeling in de keten: voedingsmiddelen en hun productieketens leveren een grote bijdrage aan de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen, veroorzaakt door menselijk handelen. Dit is méér dan vliegen, bouwen en autorijden. Toch zijn...