Amazon is eenwereldmerk geworden dankzij Jeff Bezos. Maar was het ooit wat geworden zonder zijn echtgenote? Hoogstwaarschijnlijk niet. Ontmoet zijn stille kracht: MacKenzie Bezos.


36 miljard dollar
MacKenzie Bezos is in een wat kleinere kring bekend als romanschrijfster (die erg goede recensies heeft gekregen en haar roman The testing of Luther Albright won de zeer prestigieuze American Book Award). In veel grotere kring stond ze lange tijd bekend als de vrouw van Jeff Bezos en inmiddels, sinds januari 2019, als de ex-vrouw van Jeff Bezos – de ex-vrouw die 36 miljard dollar overhield aan de scheiding. Er werd veel over bericht, vooral over dat enorme bedrag, vaak op een toon van: 36 miljard dollar ontvangen omdat je ‘de vrouw van’ was, lekker makkelijk verdiend, zeg.


Op haar zesde schreef ze haar eerste roman, die later in een overstroming verdween. Ze ging literatuur studeren aan de Universiteit van Princeton en kreeg er les van de literaire grootheid Toni Morrisson. Zij zei over haar: ‘Een van de beste studenten die ik had in mijn klas creatief schrijven. Echt een van...