Wat gebeurde er afgelopen jaar in retailland? RetailTrends blikt terug op 2021, aan de hand van tien hoofdpunten. Vandaag: beursgangen in e-commerce.
 

Op naar de beurs! Of toch niet? In oktober dit jaar kondigde Coolblue aan naar de beurs in Amsterdam te gaan. Dertien dagen later komt het bericht naar buiten dat de beursgang ‘tot nader order’ is uitgesteld. De reden: te veel onzekerheden op de financiële markt.
 

Coolblue is overigens niet de enige online retailer die naar de beurs wil, ook bol.com, Wehkamp en About You speelden afgelopen jaar met dit idee of waagden de stap. Wat beweegt deze e-commerce-spelers om hun bedrijf naar de beurs te brengen en wat is hun kans van slagen?
 

Een serieuze overweging

Helemaal aan het begin van dit jaar wordt er al gespeculeerd dat de eigenaren van Coolblue overwegen om de webshop naar de beurs te brengen. Dat maakt investeerder HAL in februari bekend. Naar verwachting zal Coolblue nog dit jaar naar de Amsterdamse beurs Euronext worden gebracht, wordt gezegd. Wel hangt dit volgens HAL af van de omstandigheden op de financiële markten.