Bol.com gaat waarschijnlijk naar de beurs

Ahold Delhaize wil bol.com volgend jaar naar de Amsterdamse beurs brengen. Het zou om een beperkt aantal aandelen gaan. Het supermarktconcern blijft de grootste aandeelhouder.

Volgens Ahold Delhaize is na een grondige evaluatie tot een beursgang besloten. Het moederbedrijf van onder meer Albert Heijn krijgt zo meer geld binnen en wil bol.com verder laten groeien. De beursgang zou in de tweede helft van volgend jaar moeten plaatsvinden.

Ahold Delhaize is zelf al aan de beurs genoteerd, maar was niet verplicht om veel details te geven over de prestaties van bol.com. Dit tot frustratie van beleggers en analisten. In het FD riepen ze in het weekeinde Ahold Delhaize nog op om deze maandag op de beleggersdag opener te zijn. Door een beursnotering worden de resultaten van bol.com wel openbaar.

Ahold Delhaize kwam maandag al wel met meer informatie. De omzet van bol.com komt dit jaar waarschijnlijk op 5,5 miljard euro uit. De brutobedrijfswinst (ebitda) zal tussen de 150 en 170 miljoen euro bedragen, verwacht het concern. In 2025 zouden beide ongeveer verdubbeld zijn, zegt Ahold Delhaize.

Coolblue stelde vorige maand, twee weken na de aankondiging, een beursgang juist 'tot nader order' uit. "De huidige onzekerheid op de financiële markten schrikt potentiële investeerders af, met name als het gaat om nieuwe beursgangen in e-commerce", zei ceo en medeoprichter Pieter Zwart.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!