Eigenaren Coolblue overwegen beursgang

Eigenaren Coolblue overwegen beursgang

De eigenaren van Coolblue overwegen de webshop naar de beurs te brengen. Dat heeft investeerder HAL donderdag bekendgemaakt. 

Naar verwachting wordt Coolblue dit jaar nog naar de Amsterdamse beurs Euronext gebracht, al hangt dit volgens HAL wel af van de omstandigheden op de financiële markten. De investeringsmaatschappij heeft momenteel 49 procent van de aandelen van Coolblue in handen. 

Coolblue heeft in 2020 een omzet van twee miljard euro geboekt, werd afgelopen woensdag bekend. Dat is een stijging van 34 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Het bedrijfsresultaat (ebitda) kwam uit op 114 miljoen euro, 66 miljoen meer dan in 2019. De webwinkel heeft zijn succes onder meer te danken aan de coronacrisis, waardoor mensen meer thuiswerken en vaker online shoppen.
 

Reacties 2


Ton V. 11 feb, 13:18

Heel mooi maar er zijn al meer mooie Nederlandse retailbedrijven tenonder gegaan door vijandige overnames door hedgefunds die een gebrek aan visie hebben. Iets wat dit bedrijf zo mooi en goed maakt. Zou heel jammer zijn. Maar ja, van de andere kant lonkt het geld om verder te investeren en te groeien.


John W 11 feb, 15:24

Heb bij Coolblue vaak het idee dat het nog bestaat bij de gratie van de nu nog opbouwende fase van Amazon in Europa. Qua de grootschaligheid van de inkoop zal Coolblue niet meekunnen.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!