Coolblue wil deze maand nog naar de beurs

Coolblue wil deze maand nog naar de beurs

Coolblue wil deze maand nog naar de beurs in Amsterdam. De webwinkel geeft nieuwe aandelen uit en bestaande aandeelhouders verkopen stukken.

Coolblue hoopt met de uitgifte van de aandelen zo'n 150 miljoen euro op te halen. De opbrengst wordt onder meer gebruikt voor verdere 'geografische' groei. Ook wil het bedrijf zijn kapitaalstructuur versterken, omdat er vorig jaar en dit jaar flink is geïnvesteerd.

Topman en medeoprichter Pieter Zwart heeft ongeveer vijftig procent van de aandelen. Investeerder HAL heeft 49 procent in handen. Ook financieel directeur Daphne Smit bezit aandelen. Ruim drieduizend medewerkers van Coolblue die meer dan een jaar in dienst waren kregen dit jaar ook een belang in het bedrijf voor hun inspanningen tijdens de coronacrisis.

"Ik ben ontzettend trots dat we vandaag ons voornemen bekend maken om in oktober naar de Amsterdamse beurs te gaan: de volgende logische stap in de ontwikkeling van Coolblue", zegt Zwart. "Ik heb heel veel zin om in de komende weken, samen met iedereen die erbij betrokken is, deze stap te gaan zetten."

Het in 1999 opgerichte Coolblue boekte vorig jaar een omzet van ruim twee miljard euro. De brutobedrijfswinst (ebitda) bedroeg 114 miljoen euro. Coolblue is actief in Nederland, België en Duitsland.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!