12
feb

Stores That Wow

Stores That Wow

Locatie

Pakhuis de Zwijger Amsterdam

Programma

Economische, demografische en technologische ontwikkelingen doen de traditionele retail op zijn grondvesten schudden. De rol van de winkel verandert en fysieke retail duikt vaker op buiten de traditionele winkelomgeving. Het biedt retailers en merken een kansrijk perspectief.

Het nieuwe RetailTrends-event Stores That Wow duikt in de succesfactoren van de winkel van morgen; van storedesign tot nieuwe businessmodellen en van experience tot instore technologie. Stores That Wow is een dag met nationale en internationale sprekers en biedt inspirerende voorbeelden en praktische inzichten voor een toekomstbestendige fysieke winkel. 

Sprekers: Meer sprekers volgen binnenkort!

René Repko - merkbouwer
New Retail in China 

Op zoek naar innovaties op het snijvlak van retail en digital bezocht merkbouwer René Repko afgelopen zomer China. Volgens de marketeer een omgeving die radicaal anders is, wordt gedicteerd door techgiganten en waar geen enkele serieuze speler nog spreekt over gescheiden kanalen. De focus ligt op een perfecte vervlechting van ervaringen. De Chinezen noemen het New Retail. Een presentatie vol verwondering en inspirerende voorbeelden. 
René Repko werkte eerder in diverse executive marketingrollen op het snijvlak van positionering, strategie en digital bij o.a Albert Heijn, Hema, Sligro en Rituals. Tot aan de zomer was hij verantwoordelijk voor marketing en digitale strategie van Action. 

Robert-Jan Rietveld - Schorem Haarsnijder & Barbier 

Het vette verhaal van Schorem
Uit alle hoeken van de wereld komen mannen naar de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam voor een ‘signaturecoupe’ à la James Dean, met precisie in de pommade gebeiteld. Daar willen ze best voor wachten. Vijf uur desnoods, buiten voor de winkelruit. Het is een plek waar iedereen zich thuis voelt, weet Robert-Jan (‘Bertus’) Rietveld, ‘ook al maken wij elkaar de hele dag voor rotte vis uit’. Schorem Haarsnijder & Barbier strijkt tegen alle haren in. 
Robert-Jan Rietveld (‘Bertus’) is medeoprichter van Schorem Haarsnijder & Barbier aan de Rotterdamse Nieuwe Binnenweg. Daarnaast runt hij sinds 2014 kappersacademie The Old School. In 2015 werd het eigen haarstylingsmerk Reuzel geïntroduceerd, dat in 38 landen te koop is. Ook organiseert hij met Schorem jaarlijks muziekfestival Scumbash. Robert-Jan is tot zijn eigen verbazing uitgegroeid tot een stijlicoon. Wereldwijd lopen tientallen kerels rond met zijn beeltenis op hun lichaam getatoeëerd. “Mensen zijn gekke wezens.”

Antonio Nieto-Rodriguez - World champion projectmanagement
Waarom retailers projecten moeten verkopen

De marathon van New York of Rotterdam lopen. Tien kilo kwijtraken. Of gitaar leren spelen. De retailers van de toekomst verkopen niet alleen producten, maar helpen dromen waar te maken. Als coach, in een project. De Spaanse strategie-expert Antonio Nieto-Rodriguez gelooft er heilig in. En een merk als Nike is al zo ver. Wie volgt? Antonio gaat in zijn presentatie in op de kansen van deze nieuwe vorm van fysieke retail en reikt handvatten aan hoe dit model toe te passen binnen jouw retail- of merkorganisatie. 
Antonio Nieto-Rodriguez behoort met zijn ideeën over projectmanagement en strategie implementatie tot ’s werelds meest invloedrijke managementdenkers. Hij wist hiermee onder meer door te dringen tot de prestigieuze Thinkers 50-selectie, in gezelschap van onder andere Michael Porter, Clayton Christensen en Rita McGrath. Hij schreef de bestseller The Focused Organization en binnenkort verschijnt zijn nieuwe boek The Project Revolution, how to succeed in a project driven world. Antonio is geboren in Madrid en opgeleid in Duitsland, Mexico, Italië en de Verenigde Staten. 

Pieter Kool - Ex-creative director G-Star Raw
Waarom de winkel steeds fysieker én flexibeler moet worden

In een steeds verder digitaliserende wereld moeten winkels juist steeds fysieker worden en tegelijkertijd veel flexibeler, stelt design strateeg en voormalig creative director van G-Star Raw Pieter Kool. Kool gaat in zijn presentatie in op de vijf belangrijkste trends voor de ontwikkeling van retail en hoe hier mee om te gaan. Op basis van de vijf trends heeft Kool een ontwerpmodel ontwikkeld; hoe ‘bakstenen’ te ontwerpen, terwijl de wereld eigenlijk te snel veranderd om met enige zekerheid in iets permanents te investeren. 
Pieter Kool ontwierp als creative director bij G-Star Raw alles wat niets met kleding te maken had, van winkels tot meubels. Hij werkte met Pharrell Williams en zijn robuuste ontwerpen leverde hem de titel Ingenieur van het Jaar op. De design strateeg adviseert wereldwijd retailers en merken in het vertalen van merkindentiteit naar omgeving, interieur en retail design. Ook werkt hij samen met architect Rem Koolhaas en zijn bureau OMA. 

Kijk voor meer informatie op: www.storesthatwow.nl.
Wil je businesspartner worden? Mail dan naar Gideon ten Holte (gideon@retailtrends.nl) voor meer informatie.

 

 

 

RetailTrends