​Jumbo’s visitekaartje in zijn thuishaven

Wat Zaandam is voor Ahold is Veghel voor Jumbo. De gele supermarktketen ziet met de opening van zijn derde Foodmarkt dan ook een droom in vervulling gaan, zegt algemeen directeur Frits van Eerd. “We zijn ontzettend trots dat we een Foodmarkt openen in Veghel, wat al sinds 1921 de thuisbasis van ons familiebedrijf is.”

“Jumbo Foodmarkt is geen supermarkt, maar een foodexperience”, stelt Van Eerd. Al wisten we dat eigenlijk al van zijn eerste twee vestigingen in Breda en Amsterdam. Zo kunnen klanten er niet alleen terecht voor de dagelijkse boodschappen, maar ook voor onder meer sushi, pizza uit de steenoven, verse fruitsappen, kaasplankjes, Aziatische noodles en Hollandse stamppotten. Om mee te nemen of op te eten in het Foodmarkt Café. Ook zijn er notensilo’s, waar klanten hun notenmelange zelf kunnen samenstellen, en yoghurt met topping naar keuze van de tap.

De winkel beslaat in totaal zo’n 3600 vierkante meter. Daardoor is er ook voldoende plek voor grootverpakkingen, waarmee Jumbo op kinderdagverblijven en sportverenigingen mikt. “De winkel biedt het meest uitgebreide foodassortiment”, zegt filiaalmanager Michael Klaassen. “Het assortiment bestaat zoveel mogelijk uit seizoens- en streekproducten van lokale telers en leveranciers. Zo kunnen klanten onder meer terecht voor de producten van Bakkerij van Leur - een begrip in Veghel – en groente en fruit van Willem en Drees.”

Het filiaal beschikt verder over een servicepunt van apotheekketen Mediq en een intern opleidingscentrum waar medewerkers zich kunnen ontwikkelen in hun vak. Daarnaast komt er een pick-up point met drive-through, waardoor de producten ook online te bestellen zijn.

Het realiseren van de derde Foodmarkt ging niet zonder slag of stoot. Sligro, dat net als Jumbo zijn roots in Veghel heeft liggen, was fel tegen de komst van de ‘megasupermarkt’. Het groothandelsconcern vocht eerst de vergunning aan die werd afgegeven voor het realiseren van de ‘foodexperience’, waarna ook het plan van Jumbo kortstondig werd gedwarsboomd. De vestiging zou andere ondernemingen de kop kosten, terwijl de infrastructuur van Veghel niet zou berekend zijn op de komst van een dergelijke winkel. De rechter ging daar echter niet in mee.

De streefdatum voor de opening stond op 1 december. De afgelopen maanden is hard gewerkt om de Foodmarkt nog voor de feestdagen te kunnen openen. Het resultaat is ‘echt een visitekaartje voor Jumbo’, zegt cco Colette Cloosterman in het Brabants Dagblad. “Ik denk dat mijn ouders hier ook regelmatig heel trots doorheen gaan lopen.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in