​Vijf vragen over een beursgang van Thuisbezorgd.nl

Nederlandse retailers met een beursnotering, het zijn er niet veel. Ahold, Sligro, Beter Bed en sinds kort ook Miss Etam, maar dan houdt het wel op. Takeaway.com – of is dat vooral een techbedrijf? – moet daar verandering in brengen. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd.nl zou overwegen om nog dit jaar naar de beurs te gaan. De etenbezorgdienst is volgens anonieme bronnen van Bloomberg daarover in gesprek zijn met adviseurs.

Takeaway.com zou gewaardeerd worden op ruim een miljard euro. Heel fors, concludeert Het Financieele Dagblad afgaande op de omzet. Die bedroeg in 2014 nog 46,3 miljoen euro, bij een verlies van 7,8 miljoen euro.

Oprichter en ceo Jitse Groen ging begin dit jaar in EtailTrends al in op de cijfers van zijn Takeaway.com, terwijl ook een beursgang ter sprake kwam. Tijdens het gesprek, maar ook in eerdere interviews, viel het op dat hij het vaak over ranglijstjes heeft. Takeaway.com is nummer 1 in Nederland, nummer 1 in Duitsland, nummer 1 in continentaal Europa, nummer 4 in de wereld.

Is het grote plan niet gewoon de nummer 1 van de wereld worden?
“Kijk, onze ambitie is niet per se de grootste van de wereld te worden, maar misschien kan het wel. Maar het moet dan wel het resultaat zijn van goed je best doen en op die manier op die positie komen. Het zal nooit een blinde ambitie zijn. Wij hebben wél de ambitie de beste van de wereld te zijn in onze branche.”

In een eerder interview zei je: ‘Ik denk nog altijd in bestellingen, zij (de investeerders) in omzet en winst.’ Takeaway.com maakt nog altijd verlies. Hoeveel geduld hebben de financiers?
“Dat zou je hen moeten vragen. Tot dusver hebben ze behoorlijk wat geduld getoond. Wat ik weet is dat er weinig bedrijven zo hard groeien als wij. En in onze branche groeit niemand harder dan wij. Dus ik durf wel te beweren dat we het aardig doen. Neemt niet weg dat je niet eeuwig verlies kunt blijven maken. Ik verwacht dat we met een jaar of twee winstgevend zijn. Maar groei blijven wij belangrijker vinden dan winst. Feit blijft dat het vreselijk moeilijk geld verdienen is in deze markt en dat is ook de reden dat er geen nieuwe landen op de planning staan. We begeven ons in een massamarkt en moeten voortdurend tv-spotjes draaien, billboards kopen, op de radio, Google-adverteren, noem maar op. Alles om consumenten te bereiken. En die moeten vervolgens ook nog bij ons bestellen. We verdienen geen geld zodra een klant een eerste bestelling doet, dat doen we pas nadat een klant een aantal keer is teruggekeerd. Dus als je een nieuw land betreedt, duurt het ontzettend lang en kost het ontzettend veel geld totdat je op het niveau bent beland dat het interessant begint te worden. Wij zijn erachter gekomen dat een land kleiner dan België geen zin heeft voor ons. Dat is een simpele rekensom: massa versus opbrengsten.”

Lonkt de beurs?
“Ik ben er nog altijd niet uit wat daarvan het voordeel is. Je moet voortdurend verantwoording afleggen, al kom je denk ik een heel eind als je goed uitlegt wat je plan is en helder bent over hoe je bedrijf in elkaar zit. Aan de andere kant zou het natuurlijk wel leuk zijn. Hoeveel Nederlandse bedrijven uit de techsector gaan nou naar de beurs? Dat gebeurt niet vaak. Wie weet wij eens, maar er ligt nu geen plan. We hebben ook geen probleem om aan investeerders te komen.”

Wat zou dan wel een overweging zijn om naar de beurs te gaan?
“De overname van een groot bedrijf zou voor ons een reden kunnen zijn.”

Ligt dat plan er?
“Nee.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in