De luxueuze loft van Rinsma

De luxueuze loft van Rinsma

'Het gevoel van een luxewarenhuis, zonder de onpersoonlijke roltrappen'. Dat moest de winkel van Rinsma Fashion in het Friese Gorredijk uitstralen. Daarvoor is er de afgelopen tijd vijfhonderd vierkante meter winkelvloeroppervlak bijgebouwd. Begin deze maand opende de fashionretailer de deuren van zijn uitgebreide concept.

Rinsma heeft er een tweede verdieping bijgekregen. De nieuwe etage wordt gekenmerkt door hoge plafonds en veel lichtinval. Klanten vinden er luxemerken als Filippa K., Patrizia Pepe en Pinko. Bovendien is het assortiment uitgebreid met beautyproducten. Ook is de collectie winterjassen in de kelder fors uitgebreid en nu naar eigen zeggen een van de grootste van Nederland.

Persoonlijke service vinden klanten in de mogelijkheid om zich professioneel te laten opmaken en in de personal stylist. Alle medewerkers zijn daartoe in een driedaagse training opgeleid. "Hoewel we steeds groter worden moet de service blijven aanvoelen als die van een boetiek", aldus directeur Gerk-Jan Rinsma. Door de uitbreidingen wordt het volgens hem voor consumenten uit het gehele land 'interessanter om naar Gorredijk te rijden'.

Rinsma ziet weliswaar dat klanten steeds vaker online bestellen, maar gelooft tegelijkertijd in de kracht van de combinatie met de fysieke winkel. “Online vind je geen deskundige stylistes die ook een persoonlijk praatje met je aanknopen en een kopje koffie voor je inschenken”, aldus de directeur. Het modehuis opende vorig jaar al een speciale herenwinkel. De Heeren van Rinsma telt duizend vierkante meter en ligt naast de damesmodezaak van Rinsma Fashion. De foto's van de herenzaak verschenen eerder al op RetailWatching.