Nieuwe brillen in een oude hoes

Van der Leeuw Optiek is al sinds jaar en dag een bekende opticien aan de Oude Langendijk in Delft. Onlangs opende eigenaar Rob van der Leeuw een tweede winkel in het aangrenzende pand. Behalve de eigenaar, lijkt die in weinig op zijn oudere buurman.

Retro is een belangrijk kenmerk in Dijck2, zoals de nieuwe winkel is gedoopt. Zo is de gevel van het historische pand, waar ooit een winkel van De Gruyter zat, teruggebracht in oorspronkelijke stijl. Ook in de winkel heeft ontwerper WSB verschillende retro-elementen verwerkt, zoals de kast met grammofoonplaten en een klassieke brommer.

De winkel moet klanten een gevoel van rust geven. In het midden staan banken waar ze tussen het passen door even kunnen zitten. Zelf kijken, passen en vergelijken staat centraal, onder meer met behulp van een 3D-paservaring. Het aanbod gaat van modern en hip tot klassiek en retro.

De doelgroep van Dijck2 is wat jonger die van de buurman. Het concept zal klanten vanuit Den Haag en Rotterdam naar Delft lokken, verwacht Van der Leeuw.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles op RetailTrends voor slechts 27,25 per maand.

Word member Of log in