De week in vier video's

De week in vier video's

Gepeperde meningen, rake observaties, niet te missen innovaties, opvallende onderzoeken. RetailWatching tipt wekelijks uitingen op de sociale kanalen, buitenlandse nieuwssites en andere media die een beeld geven van wat zich zoal buiten onze landsgrenzen heeft afgespeeld. Vandaag: de week in vijf mustreads.

Pijnpunten
Het iconische warenhuis Sears loopt op zijn laatste benen. Over het hoe en waarom is al veel gezegd en geschreven. Business Insider bracht een bezoekje, en meent wel te weten waar de pijnpunten zitten.


Immigrantloze dag
De Trump-prostesten in de Verenigde Staten zetten onverminderd door. Deze week trok de 'Day Without Immigrants' de meeste aandacht, om duidelijk te maken wat er zou gebeuren als de immigranten er niet meer zouden zijn. Diverse winkels sloten hun deuren.


Bommetje
Eerder schreven we al over de outdoorindustrie die niet blij is met de politiek in Utah, vanwege de schade die het verkopen van stukken land zou opleveren. Onder leiding van Patagonia werd een bommetje onder de Outdoor Retailer Show gelegd, met als uiteindelijke resultaat het einde van de show in Utah.


Bankroet
Niet alleen in Nederland is de faillissementsstroom weer aangetrokken. Ook aan de andere kant van de oceaan vallen nog steeds met enige regelmaat retailketens om. Deze week was het de beurt aan sportretailer MC Sports, waarvoor na zeventig jaar het doek viel.