Binnenkijken bij de eerste Hudson's Bay van Nederland

Maandenlang hield Hudson's Bay ons land in spanning, maar nu is dan toch echt de eerste winkel geopend. Amsterdam heeft de eer als eerste met het Canadese warenhuis kennis te maken, met de flagshipstore aan het Rokin.

De winkel in Amsterdam bestaat uit vier panden en beslaat in totaal zeventienduizend vierkante meter. De winkel biedt veel vrije ruimte tussen de schappen en heeft geen duidelijke looppaden. Ook zijn de producten niet op artikelsoort, maar op merk ingedeeld. "Daardoor willen we het verrassend houden, zegt directeur Jacco van der Steen tegen Het Parool

In vergelijking met andere warenhuizen is er veel ruimte voor demonstraties. Op de jeansafdeling is een kleermaker aanwezig, terwijl ook een nagelsalon en een kapper binnen het warenhuis zitten. De bovenste verdieping is voor restaurant Nacarat van topkok Ron Blaauw, een concept dat zich richt op de Midden-Oosterse keuken. Naast de panden aan het Rokin hoort ook de Grote Vleeshal op de Nes bij de flagshipstore. Daar worden kookspullen, woonaccessoires en cadeaus verkocht. Een bijzondere opzet voor een warenhuis, erkent Van der Steen. "Onze Amsterdamse vestiging wordt een beetje het buitenbeentje."

Hudson's Bay opent deze maand nog eens negen warenhuizen in ons land. Daarnaast opent de eerste winkel van de outletformule Saks Off 5th. Volgend jaar wil de retailer bovendien zijn personeelsbestand in ons land uitbreiden van de huidige zestienhonderd naar 2500, zegt topman Jerry Storch tegen Het Financieele Dagblad.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Lees ook

Alle artikelen

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles op RetailTrends voor slechts 28,75 per maand.

Word member Of log in