Cotton Club, de nieuwste telg van The Sting

Cotton Club, de nieuwste telg van The Sting

The Sting heeft de smaak te pakken. Na de introductie van Costes en Costes Men wordt opnieuw een eigen label als winkelconcept in de markt gezet. Cotton Club heeft sinds vrijdag een eigen winkel aan het Gelderlandplein in Amsterdam.

Cotton Club wordt omschreven als casual modemerk, met ‘basic essentials’ gemaakt van stoffen met een ‘cotton-feeling in warme en zachte tinten en flowy fits’. Het merk haalt zijn inspiratie uit gebieden langs de kust, variërend van het Mediterrane eilandleven tot koude winterdagen aan de stranden van Noord-Europa. Ook het winkelconcept is geïnspireerd op het strandgevoel, getuige het gebruik van veel licht, verschillende tinten wit en hout in het interieur. Cotton Club mikt op de ondernemende, reislustige vrouw met een casual stijl.

In tegenstelling tot Costes is Cotton Club geen volledig zelfstandig concept, maar blijft het onder de vleugels van The Sting vallen. Het concept wordt beschouwd als aftakking van The Sting House of Brands. Zo blijft de collectie ook verkrijgbaar in de winkels en de webshop van The Sting. Cotton Club heeft geen eigen webwinkel.

Cotton Club is aan het Gelderplandplein de vervanger van Costes, dat in hetzelfde winkelgebied een grotere winkel heeft geopend. Costes verkoopt in Amsterdam nu naast de vrouwen- ook zijn mannencollectie. Cotton Club heeft de ambitie om het komende jaar meer winkels te openen, verspreid door het land. De volgende opening staat gepland voor 12 oktober in Nijmegen.

De kans is groot dat The Sting met de introductie van Cotton Club nog niet klaar is. Zo liet oprichter Herman Franzen begin dit jaar weten dat er ook plannen liggen om winkels te openen onder de naam Distrikt Nørrebro. The Sting verkoopt alleen maar eigen merken, waaronder ook Bien Blue, Ashes to Dust en Non Grada.