Een nieuwe dag in het leven van Kith

Van een oud, leeg en troosteloos pand tot hét visitekaartje van het Kith. Die transformatie maakte een gebouw aan Lafayette Street in New York door, waar de zes jaar oude sneakerketen vorige week zijn flagshipstore opende. Het betekent niet alleen de grootste winkel voor het merk tot nu toe, maar moet bovendien een symbool zijn voor alles wat Kith doet.

De flagshipstore is zo'n duizend vierkante meter groot over drie verdiepingen, en betekent een samenvoeging van de aparte mannen- en vrouwenwinkels die Kith al had in New York. De opening betekent volgens oprichter Ronnie Fieg een nieuwe dag in het leven van het merk, als het gaat om hoe Kith communiceert naar de buitenwereld. De focus ligt geheel op 'generation next' en dat uit zich in een ervaringsgerichte ruimte. Zo kunnen klanten er terecht in een café en is er een galerie, in samenwerking met kunstenaar Daniel Arsham. Kunstenaars van over de hele wereld moeten later de ruimte krijgen in de flagshipstore.

De flagshipstore heeft ook een aparte event-ruimte waar allerlei projecten gepresenteerd kunnen worden. Een daarvan is in ieder geval een vervolg van de Take Flight-partnership met Nike. Met de nieuwe winkel hoopt Fieg verder de identiteit van Kith te versterken, omdat alles waar het merk voor staat op één plek bij elkaar komt.

Kith heeft inmiddels vijf eigen winkels in de Verenigde Staten. De retailer heeft daarnaast een shop-in-shop bij Bergdorf Goodman en werkt regelmatig samen met grote merken als Adidas en Nike. Met laatstgenoemde heeft het vorig jaar een tijdelijke combinatiewinkel gehad.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles op RetailTrends voor slechts 28,75 per maand.

Word member Of log in