Dit concept is Nespresso nu aan het uitrollen

Dit concept is Nespresso nu aan het uitrollen

Nespresso heeft wereldwijd een drietal winkels volgens een nieuw concept geopend. Bezoekers vinden onder meer tafelbladen van koffiedik en een lab om de koffie-ervaring te personaliseren.

De eerste nieuwe boutique werd eerder dit jaar geopend in Cannes. Universal Design Studio is verantwoordelijk voor het ontwerp van de winkel. De winkel van 220 vierkante meter telt twee verdiepingen en is naar eigen zeggen nog transparanter en opener. Bovendien moeten bezoekers door de winkel heen elementen tegenkomen die herinneren aan de inzet van Nespresso op het gebied van duurzaamheid en de circulaire economie. Zo is er een speciale ruimte gericht op de recycling van capsules.

Vorige maand ging in New York de tweede vestiging volgens het nieuwe concept open. Daar staan onder meer tafels waarvan het blad is gemaakt van koffiedik uit de fabriek van Nespresso in Zwitserland. De komst naar Madison Avenue bezorgt de grootste stad van de Verenigde Staten tegelijkertijd de eerste afhaalbar van het koffiemerk. Klanten kunnen daar zowel koffie aanschaffen als een keuze maken uit ‘het ambachtelijke menu met on-the-go bites’.

Het concept is verder voorzien van ‘een zintuiglijk welkom’: bij binnenkomst krijgen bezoekers van de zogenoemde koffiespecialisten grand cru’s aangeboden. Daarbij gaat het om een kleine proeverij van de permanente collectie of de limited edition die op dat moment wordt verkocht.
Nespresso heeft zijn nieuwe boutique op de onderste verdieping verder uitgerust met een ‘lab kitchen’, waar bezoekers met de recepten van het merk kunnen experimenteren. Er staan verschillende Nespresso-apparaten om de koffie-ervaring te personaliseren. Ook worden er op afspraak cursussen gehouden voor gasten die hun kennis over koffie willen verbreden.

De derde winkel volgens het nieuwe concept opende recent zijn deuren in Liverpool. Nespresso telt in ons land achttien boutiques. Wanneer het concept hier wordt geïntroduceerd is nog niet bekend. Eind vorig jaar werd nog een nieuw travelconcept in Nederland gelanceerd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in