De minimalistische warmte van Filippa K

De minimalistische warmte van Filippa K

Het Zweedse modemerk Filippa K slaat aan in Amsterdam. Zo goed, dat het label afgelopen week alweer zijn vierde winkel in de hoofdstad opende. Na de P.C. Hooftstraat, Leidsestraat en Van Oldenbarneveldtstraat is het nu de beurt aan de Utrechtsestraat.

Filippa K heeft gekozen voor het voormalige pand van American Apparel, dat begin dit jaar al zijn Europese winkels sloot. Daar heeft het Zweedse merk de beschikking over drie etages, goed voor een grote winkel en een kantoor. Het merk omschrijft de uitstraling als 'minimalistische en toch warm'. Het credo 'eenvoud is de puurste vorm van luxe' moet in ieder detail van de winkel terugkomen. 

Qua materiaal is er variatie van Bianca Lasa steen- en iepenhout, zware linnen stoffen en aardse tinten met interieurontwerp door Vitra en Harry Bertoia. De winkel heeft ook een vleugje groen met een mix van bomen, zoals een vijgenboom van vijf meter hoog in het winkelraam.

Nederland is volgens oprichter Filippa Knutson een belangrijke afzetmarkt. Ze vindt het lastig in te schatten waarom haar merk in ons land zo goed loopt. "Nederlanders houden blijkbaar van goede, praktische basics", oppert ze in Het Parool.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!