Zo maakt HKMX haar debuut in Nederland

Zo maakt HKMX haar debuut in Nederland

Bijna een jaar na de lancering in Berlijn, heeft HKMX ook een winkel in Nederland. Het sportieve zusje van Hunkemöller heeft een filiaal geopend in winkelcentrum Hoog Catharijne.

De winkel in Utrecht heeft veel weg van de vestiging in Berlijn, die in maart vorig jaar zijn deuren opende. Zo is er een aparte ‘sportbehamuur’ met een interactief touchscreen, waar klanten een beha kunnen vinden die past bij het intensiviteitsniveau. Deze sports bra finder is niet de enige technologische toepassing in de winkel. Om een omnichannel ervaring te realiseren wordt er gebruikgemaakt van een mobiel POS-systeem, zodat klanten overal in de winkel kunnen afrekenen.

Net als in Berlijn moet je in de winkel het gevoel krijgen dat je in een sportschool bent. Denk aan de inzet van banken en ballet barres voor de productpresentatie. Verder wordt er weer gebruikgemaakt van urban invloeden, via bakstenen muren en betonnen vloeren. Het concept is ontwikkeld door Storeage, in samenwerking met global retail experience managers Britta Hall van Hunkemöller.

De winkel is volgens Hall ontworpen met de ‘Shero’ – de belangrijkste vrouwelijke klant van Hunkemöller – in gedachten. “De HKMX-collectie straalt fashion design uit en de winkel ook, maar dan wel met een sportieve twist en authentieke details”, stelt zij. Een speciale geur en passende muziek creëren volgens haar ‘een energieke vibe en een plezierige shoppingervaring’. De winkel is vrijdag geopend met een urban workoutsessie van personal trainer kasia Rain.

Topman Philip Mountford kondigde vorig jaar in RetailTrends al aan ‘minstens één standalone-winkel’ voor HKMX in Nederland te openen. De retailer volgt volgens hem het voorbeeld van bedrijven als Abercrombie & Fitch en Victoria’s Secret, die respectievelijk de submerken Hollister en Pink in de markt hebben gezet. “Het geeft je een kans te groeien in de bestaande markt”, aldus Mountford. In vijf jaar tijd moeten er vijftig vestigingen van HKMX komen.