Zo omarmt Sonos muziekhoofdstad Berlijn

Zo omarmt Sonos muziekhoofdstad Berlijn

Sonos heeft lang afgezien van eigen winkels, maar heeft de smaak nu te pakken. Na de eerste vestiging in New York, volgde eind vorig jaar een winkel in Londen. Met de derde conceptstore kiest het merk voor Berlijn. De opening bij onze oosterburen betekent het debuut op het vasteland van Europa.

De winkel is gevestigd aan de de Oranienburger Straße in het stadsdeel Mitte. Twee luisterkamers zijn zo ontworpen dat ze het gevoel van de moderne huiskamer nabootsen en laten bezoekers kennis maken met 'de kracht van geluid'. Bezoekers kiezen zelf hun favoriete nummers en streamen hun eigen muziek via een van de op Sonos beschikbare streamingdiensten. De winkel is volgens...

Sonos heeft lang afgezien van eigen winkels, maar heeft de smaak nu te pakken. Na de eerste vestiging in New York, volgde eind vorig jaar een winkel in Londen. Met de derde conceptstore kiest het merk voor Berlijn. De opening bij onze oosterburen betekent het debuut op het vasteland van Europa.

De winkel is gevestigd aan de de Oranienburger Straße in het stadsdeel Mitte. Twee luisterkamers zijn zo ontworpen dat ze het gevoel van de moderne huiskamer nabootsen en laten bezoekers kennis maken met 'de kracht van geluid'. Bezoekers kiezen zelf hun favoriete nummers en streamen hun eigen muziek via een van de op Sonos beschikbare streamingdiensten. De winkel is volgens het label ook een goede plek voor wie meer wil leren over spraakbesturing. Zo kan je er de allereerste smart speaker van Sonos, de Sonos One, via Amazon Alexa in de toekomst met je stem bedienen.

Verschillende elementen onderscheiden de winkel in Berlijn van die in Londen en New York. Zo werkte Sonos voor het design van de luisterkamers samen met de Berlijnse kunstenaars 44flavours en Lena Petersen. Zij lieten zich bij het bepalen van de look & feel van de twee kamers inspireren door muziek, de urban cultuur en thuisomgevingen. Een ander belangrijk element is de zogeheten art wall: een plek voor op muziek geïnspireerde kunst van internationale en lokale kunstenaars. Bij de opening van de winkel is een tentoonstelling te zien over David Bowie, die op muzikaal gebied nauw was verbonden met de Duitse hoofdstad. Foto’s van Denis O’Regan, Masayoshi Sukita en Christian Simonpietri laten Bowie zien tijdens zijn Berlijnse periode. 

Berlijn is volgens Sonos niet alleen de hoofdstad van Duitsland, maar zeker ook de muzikale hoofdstad. De conceptstore is 'een plek waar muziekliefhebbers bij elkaar komen en inspiratie opdoen', zegt country director Marco Schultz van Sonos. “We willen mensen laten voelen hoe geluid elk huis tot leven kan brengen.” 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!