Zie hier het nieuwe winkelconcept van Leen Bakker

Gemak, inspiratie, beleving en service. Vier termen die volgens Leen Bakker terugkomen als je consumenten vraagt naar de reden voor een winkelbezoek. Ze staan dan ook centraal in het nieuwe winkelconcept van het woonwarenhuis, die deze week in Dordrecht wordt geïntroduceerd.

Gemak, inspiratie, beleving en service. Vier termen die volgens Leen Bakker terugkomen als je consumenten vraagt naar de reden voor een winkelbezoek. Ze staan dan ook centraal in het nieuwe winkelconcept van het woonwarenhuis, die deze week in de winkel in Dordrecht wordt geïntroduceerd in ons land. De winkel in het Belgische Ternat is al onderworpen aan de industriële uitstraling van de keten. Een kijkje in het nieuwe concept. 

Leen Bakker wil zijn winkels een meer open en ruime uitstraling geven, zodat producten gemakkelijker te vinden en met elkaar te combineren zijn. Het ontwerp heeft een industriële uitstraling en is voorzien van betonnen vloeren en metalen stellingen. Aan het begin van winkels wordt de nieuwe collectie gepresenteerd, die om de paar maanden vernieuwd wordt. Het woonwarenhuis, dat zich vooral richt op woon- en slaapkamerinrichting, wil bezoekers hiermee stimuleren vaker van interieur te wisselen, alleen al door het wisselen van kleur of accessoires. 

Door aanpassingen in positionering, merkbelofte en merk- en winkelbeeld vernieuwde Leen Bakker zijn winkelconcept vier jaar terug ook al. Het logo werd aangepast om een meer vrouwelijke doelgroep aan te spreken, er kwamen presentatietafels in de winkels voor het stimuleren van koopimpulsen en er werden daarbij tablets en kiosken toegevoegd.

De woonwinkelketen was in handen van Blokker Holding totdat het in 2017 werd verkocht aan Gilde Equity Management. Debbie Klein trad vorig jaar aan als ceo van Leen Bakker. Zij gaf eerder aan dat de keten onder de vorige eigenaar ‘een wat plompe organisatie’ was, ‘met een zware directie die van bovenaf werd aangestuurd’. 

Met het nieuwe winkelconcept wil Leen Bakker zijn formule nieuw leven in blazen. Het woonwarenhuis is met zijn zeventien procent e-commerce-aandeel ongeveer net zo groot als fonQ in Nederland en daarnaast nummer drie in de slaapmarkt. Klein stelt echter dat de formule ervoor moet waken niet in slaap te vallen. “Iedere gevestigde retailer zal zichzelf opnieuw moeten uitvinden, want nieuwe spelers nemen talloze hordes voor klanten weg”, vertelt zij. “Daarom moeten wij ervoor zorgen dat diezelfde hordes ook door ons weggenomen worden, anders wordt de kaas je van het brood gegeten.” Het concept wordt dit jaar nog verder getest, daarna wordt bekeken hoe de formule wordt uitgerold in de overige winkels. 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Meest gelezen