Door deze winkel op Eindhoven Airport kun je zomaar je vlucht missen

Op Eindhoven Airport heeft Capi een nieuw retailconcept neergezet dat 25 april zijn deuren opent. Verspreid over negenhonderd vierkante meter vinden reizigers er een Travel Plaza en een Travel Luxury. Ze kunnen hier terecht voor onder meer leeswaren, cosmeticaproducten en elektronica.

Het ontwerp van de winkels is echt toegespitst op luchthavens en is gemakkelijk aan te passen voor eventuele andere vestigingen. Met het nieuwe concept is rekening gehouden met de passagier die op Eindhoven Airport winkelt, meldt The Moodie Davitt Report. De luchthaven in Noord-Brabant heeft in verhouding minder winkelgelegenheid dan andere luchthavens en het bredere aanbod van Capi speelt daarop in. Daarnaast is ingestoken op het feit dat er op grote vliegvelden vaak prachtige winkels te zijn, terwijl dit vaak op kleinere...

Op Eindhoven Airport heeft Capi een nieuw retailconcept neergezet dat 25 april zijn deuren opent. Verspreid over negenhonderd vierkante meter vinden reizigers er een Travel Plaza en een Travel Luxury. Ze kunnen hier terecht voor onder meer leeswaren, cosmeticaproducten en elektronica.

Het ontwerp van de winkels is echt toegespitst op luchthavens en is gemakkelijk aan te passen voor eventuele andere vestigingen. Met het nieuwe concept is rekening gehouden met de passagier die op Eindhoven Airport winkelt, meldt The Moodie Davitt Report. De luchthaven in Noord-Brabant heeft in verhouding minder winkelgelegenheid dan andere luchthavens en het bredere aanbod van Capi speelt daarop in. Daarnaast is ingestoken op het feit dat er op grote vliegvelden vaak prachtige winkels te zijn, terwijl dit vaak op kleinere vliegvelden een stuk minder is. De komst van Capi moet de wachttijd van reizigers een stuk aangenamer maken.

De Capi-winkel op Eindhoven Airport verkoopt producten uit dertien verschillende categorieën, waarbij de focus ligt op de beleving en het gevoel van de consument. Elke categorie wordt op een manier tentoongesteld die passend is. Zo heeft de drankafdeling veel kleuren en is de afdeling met boeken aan het begin van de winkel neergezet. Capi gelooft namelijk dat klanten meer besteden als ze in een vroeg stadium na het betreden van de winkel wat in hun handen hebben, en boeken zijn daar een uitgelezen product voor. 

Verder worden er veel lokale producten verkocht en liggen er artikelen van PSV Eindhoven in de schappen. In de beautyhoek kun je terecht voor make-upworkshops, tips en makeovers. Opvallend is dat dit gedeelte van de winkel vele lichter is in verhouding tot de rest van de winkel. Ook bevindt zich een 'magic mirror' in het pand, waar kinderen met allerlei virtuele achtergronden een selfie kunnen maken.

Dat is niet de enige beleving die de winkel biedt. Er is een apart gedeelte ingericht met augmented reality waar mensen een selfie kunnen maken met verschillende soorten achtergronden. Ook leuk voor de kleinste reizigers. En echte fijnproevers kunnen bij Jack Daniel’s zelf bepalen welke fles ze meenemen als souvenir door eerst de verschillende whisky’s te proeven. Omdat er minder producten staan dan in de vorige winkelindeling, is er voor Capi ook ruimte om eventuele evenementen te organiseren als productpromoties en demonstraties. 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Word member van RetailTrends

€28,75 Per maand

Log in of word member van RetailTrends en krijg toegang tot alle premium content.

Lees ook

Alle artikelen

Meest gelezen


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!