Nintendo verkoopt 600 duizend Wii-consoles

Binnen acht dagen heeft fabrikant Nintendo 600 duizend exemplaren van de nieuwe spelcomputer Wii-console verkocht. In sommige gevallen houden spelers na het spelen een kapotte tv over.

De Wii verscheen twee dagen na de Playstation 3 en kost in Amerika 250 dollar. Van het spel The Legend of Zelda: Twilight Princess zijn inmiddels 450 duizend stuks over de toonbank gegaan, aldus Nintendo. Volgens de spelcomputerfabrikant heeft de verkoop van de Wii, accessoires en spellen een omzet van 190 miljoen dollar opgeleverd.

Het bedrijf wil door de enorme vraag naar de nieuwe console voor het einde van dit jaar vier miljoen exemplaren extra verspreiden. Vooralsnog is de console alleen verkrijgbaar in Noord-Amerika. Japan volgt op 2 december, gevolgd door Australië op 7 december en Europa op 8 december.

Meest opvallende aan de Wii is de controller. De zogeheten 'Wii-mote' registreert beweging. Hierdoor kan de speler daadwerkelijk tennissen tegen de computer. Om te voorkomen dat de controller uit de handen van de speler schiet, is de Wiimote voorzien van een extra touwtje. Deze wil echter wel eens loslaten hetgeen kan resulteren in kapotte tv-schermen van spelers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!