'Nederlanders blijven deze kerst thuis'

Nederlanders blijven deze kerst vaker thuis. Dat heeft het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) woensdag bekend gemaakt na eigen onderzoek. 

Volgens het CBL eet 41 procent van de consumenten beide kerstdagen thuis. In 2004 was dat nog 37 procent. Ook eten bij familie, vrienden of kennissen verliest aan populariteit, stelt de koepel. Dit jaar denkt 47 procent van de Nederlanders bij bekenden te eten, in 2004 was dit nog 53 procent.

De uitkomsten van het CBL zijn in tegenspraak met eerder onderzoek van onderzoeksbureau Gfk. Die concludeerde begin deze maand dat juist meer mensen buiten de deur van kerst gaan genieten. Volgens GfK kunnen mensen zich weer een maal in een restaurant veroorloven door de aantrekkende economie. Bovendien bestaat het kerstweekeinde dit jaar uit drie vrije dagen.

Ook het CBL ziet de gevolgen van de economische opleving. Volgens de koepel is 22 procent van de huishoudens van plan om tijdens de kerstdagen meer geld aan eten uit te geven dan vorig jaar. Gemiddeld gaat de dis ongeveer 7 euro meer kosten.

De vele mensen die volgens de supermarkten thuis gaan eten, doen dat vaak met een steengrill, fondue en gourmetset. ,,Maar liefst 36 procent van de consumenten kookt aan tafel tijdens de kerst.''

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!