Belgische winkelier vlucht naar cash door betaaltarief

Belgische winkeliers schakelen over naar cash als elektronisch betalen te duur wordt. De overschakeling van het Belgische Bancontact/MrCash-systeem naar het internationale Maestro-netwerk dreigt de populariteit van de bankkaart bij winkeliers en zelfstandigen aan te tasten. Bijna een derde zegt elektronische betalingen niet langer te aanvaarden als de tariefplannen van Maestro doorgang vinden.

Die plannen komen erop neer dat betalen met de bankkaart fors duurder dreigt te worden voor de winkeliers. Werkgeverorganisaties schatten de meerkosten van de onlangs bekendgemaakte tarieven op tientallen tot zelfs meer dan honderd miljoen euro per jaar.

Uit een enquête onder leden van de werkgeversorganisatie NSZ blijkt nu dat winkeliers van plan zijn om in dat geval het elektronisch betalen fors te ontmoedigen. Van degenen die nu de bankkaart aanvaarden als betaalmiddel, wil 31 procent volledig op cash geld overschakelen. Meer dan de helft wil het elektronisch betalen alleen handhaven voor grote bedragen. Ook zou de consument zelf een deel van de kosten moeten betalen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Blijf op de hoogte

Meld je aan voor de gratis nieuwsbrieven van RetailTrends en mis niets!

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!