Begin volgend jaar start het eerste 'mediabureau voor tweedehandshandel'. Dit 'bureau' wordt actief op sites als Marktplaats en Speurders. De bedrijven Elma Multimedia en Internet Service Nederland werkten een jaar aan de techniek achter Goedgeplaatst.nl. Goedgeplaatst is een dienst waar intensieve verkopers op vier Nederlandse handelssites vanuit één website hun advertenties op meerdere sites tegelijk kunnen plaatsen.

Op Goedgeplaatst.nl is nu al te zien hoe de nieuwe site zich profileert als 'mediabureau' voor particulieren en bedrijven die in bulk advertenties op Nederlandse handelssites willen publiceren. Voor het eerst verleent Marktplaats.nl zijn expliciete steun voor een dergelijk initiatief.

Het concept achter de site is niet nieuw. In de Verenigde Staten en Duitsland bestaan talloze webdiensten en computerprogramma's waarmee verkopers op geautomatiseerde wijze advertenties in bulk aan kunnen bieden op sites als eBay en Yahoo Auctions. eBay claimt dat op zijn .com-site meer dan vijftig procent van alle advertenties via dit soort zogeheten 'listing programma's' wordt geplaatst. In Nederland vervullen de site Easyads.nl en het programma Superplaatser een vergelijkbare functie, maar daar ontbreekt de toegang tot Marktplaats.nl.