Het vliegverkeer op de Nederlandse luchthavens groeit gestaag verder. In de eerste negen maanden van 2006 werd bijna negentien procent meer passagiers en vracht vervoerd dan in dezelfde periode in 2003. Dat blijkt maandag uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag heeft gepubliceerd.

Na de terugval van het vliegverkeer in 2002 en 2003, voornamelijk veroorzaakt door de aanslagen in de Verenigde Staten, neemt het vliegverkeer sinds 2004 weer toe. Ongeveer negentig procent van de passagiers die in de eerste drie kwartalen van vorig jaar via Nederlandse luchthavens reisde, maakte gebruik van lijndiensten. Meer dan de helft van hen bleef binnen Europa. De meeste passagiers (zes miljoen) reisden van en naar het Verenigd Koninkrijk en van en naar de Verenigde Staten (drieënhalf miljoen).
Binnen Nederland landde of vertrok de eerste driekwart jaar van 2006 351 duizend keer een vliegtuig met passagiers of vracht. Dat is minder vaak dan in 2000 en 2001, maar het aantal passagiers en de hoeveelheid vracht is gegroeid. Dat komt doordat de laatste tijd met grotere toestellen wordt gevlogen.

Meer nieuws voor professionals in leisure vindt u op Leisurenews.nl